خرید مینی چیلر

مینی چیلر همانطور که از نامش پیداست یک چیلر کوچک با ظرفیت محدود (معمولا کمتر از 10 تن تبرید) است. دستگاهی برای تولید آب سرد که کاربرد اصلی آن خنک سازی ساختمان های مسکونی است. مینی چیلر در دسته چیلرهای تراکمی قرار می گیرد، با توجه به اهمیت نصب و راه اندازی آسان سیستم های HVAC، کندانسور مینی چیلرها به صورت خنک کننده هوا طراحی و تولید می شود.

اجزای تشکیل دهنده مینی چیلر : 

1 . کمپرسور (Compressor) : مکانیزمی است که با استفاده از آن می توان انرژی لازم برای حرکت مبرد در سیکل تبرید را تامین کرد. انواع مختلفی از کمپرسورها با تکنولوژی های مختلف وجود دارد. اما به دلیل ظرفیت کم مینی چیلرها معمولا از کمپرسورهای روتاری و اسکرال استفاده می شود. البته گاهی در پروژه های صنعتی با نیاز سرمایی محدود، در صورت استفاده از چیلر کوچک، از کمپرسورهای پیستونی نیز استفاده می شود.

امروزه به دلیل اهمیت بالای بهینه سازی مصرف انرژی، استفاده از کمپرسورهای اینورتر بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. بخصوص در مینی چیلرها که امکان استفاده از کمپرسور زیاد (برای کنترل ظرفیت مرحله) وجود ندارد. علاوه بر این وجود اینورتر باعث کاهش تعداد دفعات خاموش و روشن شدن کمپرسور و افزایش طول عمر آن می شود.

2 . کندانسور (Condenser) :

از آنجایی که کاربرد اصلی مینی چیلرها ساختمان های مسکونی است، عملکرد آسان آنها اهمیت ویژه ای پیدا می کند. بنابراین با توجه به سادگی فرآیند سرویس و نگهداری چیلرهای هوا خنک، کندانسور مورد استفاده در این سیستم ها اغلب از کندانسور هوا (خنک کننده هوا) . کندانسور شامل کویل هوا خنک و فن محوری است که گرمای بخار داغ خارج شده از کمپرسور را به هوای محیط دفع می کند. بنابراین، مینی چیلر باید در فضای باز خارج از ساختمان قرار گیرد.

در کندانسور هوایی این نوع چیلرهای کوچک می توان از دو نوع کویل هوا خنک استفاده کرد:

کویل فین و تیوب (Fin & Tube Coil): ساختار این کویل ­ها از تعدادی لوله مسی و فین آلومینیومی (جهت افزایش سطح انتقال حرارت) تشکیل شده است.

کویل میکرو کانال (Micro Channel Coil): نوع پیشرفته ای از کویل های کندانسور، با ساختاری مشابه کویل ­های Fin & Tube که شامل تعدادی کانال­ آلومینیومی بسیار کوچک (Micro Channel) و فین­ های آلومینیومی فشرده می باشند.

3 . شیر انبساط (Expansion valve): مکانیزمی جهت کنترل دما و مقدار جریان مبرد ورودی به اواپراتور، که نقش اصلی را در تعیین دمای آب خروجی از اواپراتور ایفا می کند. ضمن آنکه بوسیله شیر انبساط، میزان سوپرهیت ایجاد شده در خروجی اواپراتور تنظیم شده تا از ورود مایع مبرد به کمپرسور جلوگیری شود.

4 . اواپراتور: نوعی مبدل حرارتی که آب سرد مورد نیاز فن کویل ها یا هر مصرف کننده دیگری، توسط آن تأمین می شود. بطوریکه آب گرم ورودی به اواپراتور در اثر انتقال حرارت با مبرد سرد ورودی، خنک می شود. عمدتاً از دو نوع مبدل می توان به عنوان اواپراتور استفاده نمود.

کاربرد مینی چیلر

استفاده از مینی چیلرها اغلب در برنامه های تهویه مطبوع تعریف می شود. زیرا الزامات و ظرفیت مورد نظر اکثر پروژه های صنعتی معمولاً متناسب با راندمان این نوع چیلر نیست.

۱ . کاربرد مینی چیلر در تهویه ساختمان :

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، در هر قسمت از ساختمان مورد نظر یک یا چند فن کویل به اشکال مختلف سقف، کف و دیوار نصب شده است و سیستم مینی چیلر آب را خنک کرده و به فن پمپ می کند. کویل ها ، عملیات خنک سازی هوا را انجام می دهد. برای گرم کردن، به جای آب سرد، کافی است آبگرم گازی دیواری یا زمینی یا دیگ موتورخانه را به فن کویل ها پمپ کنید.

مینی چیلر می تواند در زمستان به جای خنک کردن آب گرم کرده و به فن کویل بفرستد اما این کار در کشور ما توجیه اقتصادی ندارد. زیرا گاز طبیعی ارزان همیشه در کشور ما موجود بوده و دلیلی ندارد که با روشن کردن کمپرسورهای مینی چیلر و استفاده از برق (چون هم هزینه مصرف انرژی بالا می رود و هم استهلاک دستگاه بالا می رود) آب را گرم کنیم و در عوض بهتر است برای گرم کردن آب و ارسال آن به فن کویل ها از پکیج یا دیگ موتورخانه استفاده کنید و از مزایای گاز طبیعی بهره مند شوید.

هر فن کویل به هر شکلی از 2 قسمت اصلی تشکیل شده است، یک فن و یک کویل (معمولاً از مس) که در واقع یک لوله مسی با خمیدگی های زیاد است که وقتی آب سرد از آن عبور می کند، بدنه بیرونی آن پیدا می شود. کویل خنک می شود و وقتی آب گرم در آن جاری می شود، بدنه بیرونی آن داغ می شود و به همین دلیل مس را با ضریب انتقال حرارت بالا انتخاب می کنند. حال کافی است یک فن پشت کویل قرار دهید تا هوا از کویل دمیده شود و هوا سرد یا گرم شود. اجزای فن کویل در شکل زیر نشان داده شده است.

۲ . کاربرد آن در صنعت :

این دستگاه علاوه بر ساختمان در صنعت به عنوان مهمترین وسیله سرمایشی استفاده می شود. به عنوان مثال همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، آب سرد خارج شده از مینی چیلر به لوله ورودی یک مبدل پوسته و لوله متصل شده و پس از گردش در مبدل و جذب گرمای اضافی اسید سولفوریک داغ، به سیستم مینی چیلر باز می گردد. تا دوباره خنک شود و دوباره به مبدل پمپ شود. در هر کجای صنعت که نیاز به خنک کننده باشد، مینی چیلر (به عنوان پرکاربردترین دستگاه خنک کننده) در آنجا استفاده می شود.

3 . استفاده از مینی چیلر در تهویه مطبوع:

در پروژه های تهویه مطبوع معمولاً استفاده از مینی چیلر برای ساختمان های مسکونی (به ویژه با تعداد واحدهای کم) مرسوم است. اما امکان استفاده از این نوع چیلر در ساختمان های اداری و تجاری وجود دارد. در کنار مینی چیلر از واحدهای ترمینال به نام فن کویل استفاده می شود که در فضاهای مختلف هر واحد از ساختمان نصب می شود. آب سرد تولید شده توسط مینی چیلر از لوله های فن کویل عبور می کند و هوای خنک مورد نیاز برای خنک سازی را تامین می کند. سپس پس از جذب گرمای هوا، آب گرم شده به آن باز می گردد و تا دمای استاندارد تهویه (7 درجه سانتیگراد) خنک می شود.

مزایایی استفاده از مینی چیلر :

1. اصلی ترین و مهم ترین مزیت سیستم مینی چیلر متصل به فن کویل های ساختمان این است که آب سرد مینی چیلر در روزها و هفته های گرم سال (یا آب گرم موتورخانه یا پکیج در روزها و هفته های سرد سال) با لوله کشی به تمامی فن کویل ها پمپ می شود. هر کاربر در هر اتاق می تواند به صورت دلخواه فن کویل خود را خاموش کند یا در صورت روشن بودن دمای هوای اتاق خود را به دلخواه تنظیم کند (بدون تاثیر بر عملکرد سایر فن کویل ها) که بسیار مفید است.

نکته مهم این است که در عین اینکه راحتی فردی هر فرد را به طور کامل فراهم می کند، در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می کند. بنابراین یکی از برجسته ترین مزایای این سیستم نسبت به برخی دیگر از سیستم ها، قابلیت کنترل آن است.

2. از دیگر مزایای آن این است که اجرای این سیستم بسیار ارزانتر از اجرای سیستم هایی مانند اسپلیت (کولر) یا داکت اسپلیت می باشد. زیرا در اسپلیت ها و داکت اسپلیت ها چندین ده متر لوله مسی بین یونیت های خارجی و داخلی به صورت رفت و برگشتی استفاده می شود که طبیعتا تاثیر بسزایی در قیمت تمام شده قطعات این سیستم دارد. اما در مینی چیلرها و فن کویل ها فقط از لوله کشی آب بسیار ساده و کم هزینه استفاده می شود. بنابراین تجهیزات اجرای آن بسیار ساده و کم هزینه است.

3. این سیستم فقط یک سیستم خنک کننده نیست، بلکه لوله فن کویل ها در زمستان به پکیج آب گرم یا موتورخانه متصل می شود و به محض جاری شدن آب گرم در فن کویل ها، گرمایش هوا در هوا انجام می شود. بهینه ترین راه و تمام سیستم های گرمایشی مانند رادیاتور یا گرمایش از کف حذف می شود.

وزن کم

کم صدا

طول عمر بالا

عدم نیاز به برج خنک کننده

از تناژ 3 تن تبرید تا 10 تن تبرید

استقلال هزینه ی واحد ها از یکدیگر

نصب سریع و تعمیر و نگهداری آسان

قابلیت کارکرد دستگاه برای چهار فصل

قابلیت کارکرد در مناطق خشک و حاره ای

عدم نیاز به فضای نصب بزرگ بدلیل حجم کم

عدم اشغال فضای سقف کاذب جهت کانال کشی

قابلیت نصب در فضای آزاد مثل تراس واحد یا پشت بام

استقلال دمای تمام اتاق ها از یکدیگر با استفاده از فن کویل

مصرف برق مینی چیلر :

مصرف برق در چیلرهای کوچک بسته به ظرفیت تبرید، نوع کمپرسور، تعداد فن‌ها، سه فاز یا تک فاز بودن آنها متفاوت است. به دلیل ضریب عملکرد بالای کمپرسورهای نوع اسکرال یا روتاری که از آن‌ها در ساخت مینی چیلرها استفاده می‌شود مصرف برق و جریان نامی که چیلر مصرف می‌کند کم است.

استفاده از مخزن ذخیره آب سرد تعداد دفعات روشن و خاموش شدن کمپرسور را کاهش می دهد و در نتیجه مصرف برق و جریان مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

همچنین استفاده از Speed controller برای کنترل فن کندانسور تأثیر بسزایی در مصرف برق فن‌ها دارد.

روش‌های مختلفی برای کاهش مصرف برق و جریان مصرفی مینی چیلر وجود دارد، مانند استفاده از کمپرسور مجهز به اینورتر، استفاده از درایو فن اینورتر و غیره. سازندگان و خریداران تجهیزات کمتر شانس می‌آورند. برای استفاده از آنها.

چرا مینی چیلر را انتخاب کنیم؟

1 . طراحی کم حجم و فشرده :

مینی چیلرها به دلیل طراحی فشرده به فضای کمتری برای نصب نیاز دارند. این طراحی همچنین به انعطاف‌پذیری در طراحی برای پاسخگویی به انواع نیازها و کاربردهای مختلف اجازه می‌دهد.

2 . سازگاری با محیط زیست :

میزان مبرد استفاده شده توسط مینی چیلر در مقایسه با اسپلیت ها و داکت اسپلیت ها کمتر است و معمولاً از مبرد R410A استفاده می کند که سازگار با محیط زیست است.

3 . تنوع بار :

استفاده از آب به عنوان سیال خنک کننده، تنوع بار عالی را با حداقل پیچیدگی سیستم امکان پذیر می کند. در مقابل، سیستم های VRF معادل عملکرد پیچیده ای دارند.

 4 . عدم نیاز به برق سه فاز :

در ظرفیت های معمول مینی چیلر نیازی به استفاده از برق سه فاز نیست مگر اینکه توان مورد نیاز برای کار چیلر بیش از 8 کیلو وات باشد. استفاده از برق تک فاز و همچنین جریان اولیه کم هنگام استفاده از موتور اینورتر، مینی چیلر را به گزینه ای ایده آل برای مصارف مسکونی تبدیل کرده است.

 5 . مصرف کم انرژی :

استفاده از مبدل صفحه ای به عنوان اواپراتور که بیشتر در مینی چیلرها کاربرد دارد، علاوه بر کاهش ابعاد مینی چیلر، راندمان آن نیز افزایش یافته و مصرف انرژی آن نیز کاهش می یابد. با توجه به مبدل صفحه ای و طراحی یکپارچه، مینی چیلر نسبت به چیلر از نظر انرژی کارآمدتر است و حتی در مقایسه با چیلرها از نظر انرژی کارآمدتر است.

6 . عملکرد دوگانه :

علاوه بر عملکرد تبرید چیلر، از این سیستم می توان برای گرمایش نیز با لوله کشی آب گرم خروجی از موتورخانه یا پکیج به فن کویل ها استفاده کرد. نکته جالب اینجاست که در این حالت چیلر خاموش می شود و گرمایش فقط با آب گرم به کمک فن کویل انجام می شود.

7 . بازدهی و ضریب عملکرد بالا :

استفاده از کمپرسور اسکرول که راندمان بالایی دارد و همچنین استفاده از مبدل صفحه ای منجر به ضریب عملکرد (COP) بالای این سیستم شده است، مینی چیلرها توانایی عملکرد صحیح در تمامی شرایط آب و هوایی را دارند و بنابراین هیچ محدودیتی ندارند.

مهم ترین مشخصات فنی مینی چیلر :

  • نوع کمپرسور دستگاه
  • منبع برق دستگاه (برق تک فاز – برق سه فاز)
  • ظرفیت خنک کنندگی مینی چیلر (ظرفیت برودتی دستگاه)
  • نوع، تعداد و اندازه فن های مینی چیلر
  • قابلیت گرمایشی بر اساس عملکرد فن کویل ها
  • نوع و مدل کندانسور
  • بررسی میله ها و لوله های کندانسور
  • نوع و مدل اواپراتور در مینی چیلر
  • میزان مصرف برق دستگاه
  • هزینه های نگهداری و شارژ گاز مبرد
  • میزان مساحت پوشش دهی مینی چیلر برای تبرید
  • کاربرد مینی چیلر برای ساختمان
  • نوع گاز مبرد
  • تجهیزات جانبی دستگاه
  • ظرفیت اسمی (بر حسب تن تبرید)
  • اندازه دستگاه

مشخصات فنی مینی چیلر :

بررسی مشخصات فنی مینی چیلر به شما کمک می کند تا انواع مینی چیلرهای موجود در بازار را با توجه به عملکرد مقایسه کنید. این مقایسه زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که بحث هزینه ها و صرفه جویی در انرژی مطرح باشد.

مشخصات فنی مینی چیلر نشان می دهد که دستگاه بر اساس چه فناوری هایی ساخته شده است، چه کیفیتی دارد و مواد به کار رفته در ساخت چقدر قابل اعتماد است. و همچنین، مینی چیلر چه ساختمان هایی را می تواند پوشش دهد.

صرفه جویی در مصرف برق یک چالش مهم است. وقتی می خواهید مینی چیلر بخرید به برق سه فاز یا تک فاز نیاز داشته باشید. اگر متراژ ساختمان شما محدود است، خرید مینی چیلر با ظرفیت کمتر مقرون به صرفه تر است.

ویژگی سیستم مینی چیلر :

  1. عدم نیاز به برج خنک کننده به علت استفاده از کندانسور هوا خنک
  2. عدم نیاز به کانال کشی
  3. نصب آسان دستگاه در تراس و پشت بام
  4. استقلال واحدها از هم
  5. مناسب برای اقلیم های مختلف آب و هوایی

تفاوت چیلر با مینی چیلر :

عملکرد مینی چیلرها مشابه چیلر است، این دستگاه ها فقط هوا را توسط کندانسور خنک می کنند. در نتیجه نیازی به برج خنک کننده ندارند. این چیلرهای کوچک عموما جمع و جور هستند و می توانند در مکان های مورد نیاز بدون نیاز به موتورخانه نصب شوند.

چیلر و مینی چیلر هر دو فرآیند و چرخه یکسانی دارند، هر دوی این سیستم های تبرید دارای کمپرسور، کندانسور و اواپراتور همان عملکرد آنهاست یکدیگر را بسازید آنها همچنین مایع مبرد خارج شده از کندانسور را از طریق نوعی دریچه انبساط منبسط می کنند. چیلرها و مینی چیلرها بهترین گزینه برای استفاده در دستگاه هایی هستند که نیاز به کنترل دقیق دما دارند.

عوامل موثر اندازه چیلر بر قیمت آن :

اندازه چیلر تاثیر بسزایی در قیمت آن دارد، بنابراین توصیه می شود در هنگام خرید چیلر به اندازه مورد نیاز و مورد نظر خود توجه کنید. هرچه اندازه دستگاه و کارایی آن بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر می شود. بهتر است هنگام خرید از یک متخصص در این زمینه راهنمایی بگیرید.

در پایان

مینی چیلرها از نظر طراحی و عملکرد مشابه چیلرهای بزرگ هستند. با این تفاوت که در مینی چیلرها نیازی به برج خنک کننده نیست. این دستگاه های صنعتی اغلب به عنوان خنک کننده هوای تراکمی طراحی می شوند. اما می توان به مینی چیلرهای جذبی نیز اشاره کرد. در طراحی مینی چیلرها از کمپرسورهای اسکرول استفاده می شود، این کمپرسورها استهلاک کمی دارند و صدای کمتری تولید می کنند.

با توجه به امکانات فراوان موجود در مینی چیلرها، مینی چیلرها را می توان برای خنک سازی محیط های ساختمانی، اداری، تجاری و نیمه صنعتی استفاده کرد.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست قیمت خرید مینی چیلربا گروه مهندسی پایا توسعه با شماره های 02188192933 و 02188192936 تماس حاصل فرمایید.